Τι είναι το υγραέριο

Το υγραέριο είναι από τα πιο ασφαλή, οικονομικά, καθαρά και λιγότερο ρυπογόνα συμβατικά καύσιμα. Η καύση του αφήνει ελάχιστα υπολείμματα, οπότε απαιτεί λιγότερο καθαρισμό κατά τη συντήρηση και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών.

Mε τον κανονισμό Κ.Υ.Α 31856/2003  οι οικιακοί καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα  του Υγραερίου. Για εγκατάσταση σε εξώστες κτιρίων επιτρέπονται μέχρι 4 φιάλες συνολικού περιεχομένου 100Kg, αποθηκευμένες σε ειδικό ερμάριο, μαζί με τις απαραίτητες διατάξεις ασφαλείας.

 

 

 

Σε επίπεδο οικιακής χρήσης, το υγραέριο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κεντρικής θέρμανσης και ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζεστό νερό, για μαγείρεμα, για το ενεργειακό τζάκι, για θέρμανση πισίνας, για φωτισμό ή ακόμη και για κλιματισμό, ενώ ανάλογα με το καταναλωτικό προφίλ μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Και αυτό διότι το υγραέριο έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση, μεγάλη θερμογόνο δύναμη, υψηλό βαθμό απόδοσης καύσης αλλά και μειωμένο κόστος συντήρησης.

  

Χρήσεις του υγραέριου στο σπίτι σας:

Μαγείρεμα

Το υγραέριο είναι ιδανικό καύσιμο για μαγείρεμα, γιατί παρέχει σταθερή θερμοκρασία, την οποία μπορείτε να ελέγχετε εύκολα.
 

Θέρμανση και ζεστό νερό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγραέριο στο σπίτι σας για το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, το τζάκι υγραερίου, και για το ζεστό σας νερό. Με τις επιλογές αυτές θα είστε σε θέση να χαλαρώσετε στη ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού σας ακόμη και στους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.
 

Εξωτερικές εφαρμογές

Εκτός από το ζεστό νερό, τη χρήση ως αέριο θέρμανσης, στην κεντρική θέρμανση και το μαγείρεμα, το υγραέριο μπορεί να χρησιμοποιείται και σε εξωτερικές εφαρμογές για εξωτερικές θερμάστρες, μπάρμπεκιου και τη θέρμανση πισίνων.