Οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου

 

Για την τοποθέτηση δεξαμενής υγραερίου για οικιακή χρήση απαιτούνται:

• Ελεύθερος χώρος τουλάχιστον  3μ  γύρω από την δ/ξ. (απαιτούμενος χώρος περίπου 8m x 7m) μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό.

• Ασφαλής πρόσβαση και στάθμευση Β/φ σε απόσταση  max 25m από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για τοποθέτηση δεξαμενής , υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή αλλά, ανάλογα με τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν, απαιτούν συχνή αντικατάσταση.

 

Ποια είναι η διαδικασία για να χρησιμοποιήσετε το υγραέριο για τη θέρμανσή

Για εγκατάσταση  υγραερίου στο σπίτι θα χρειαστείτε, έκτος των ειδικών συσκευών Υγραερίου ( Λέβητας και Καυστήρας ), ένα δίκτυο σωληνώσεων  υγραερίου ( εξωτερικό ή εσωτερικό ) και μια ειδική  Δεξαμενή (υπόγεια ή υπέργεια).

 

Συμφέρει, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι, να αντικαταστήσει κανείς το πετρέλαιο με το οποίο θερμαίνει το κτίριο του με χύμα υγραέριο ή να χρησιμοποιήσει εξ αρχής υγραέριο σε νέα οικοδομή.
Το κόστος αντικαταστάσεως του καυσίμου είναι πολύ λογικό, διότι μπορεί να αντικατασταθεί μόνο ο καυστήρας και να χρησιμοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα (λέβητας, θερμαντικά σώματα, σωληνώσεις). Σχετικά μικρό είναι και το κόστος της σωλήνας από τη δεξαμενή στο καυστήρα. Όσον αφορά, τη δεξαμενή υγραερίου συνήθως οι εταιρείες εμπορίας LPG παρέχουν δωρεάν τη δεξαμενή (χρησιδάνειο) χρεώνοντας μόνο τον εξοπλισμό και τα μεταφορικά της δεξαμενής.
Κατάλληλοι χώροι σημαίνει ύπαρξη αρκετού ελεύθερου οικοπέδου για την εγκατάσταση της δεξαμενής και λεβητοστασίου που να μην είναι υπόγειο.
Ο λέβητας υγραερίου μπορεί να είναι επιδαπέδιος ή επίτοιχος.
Επίσης, όσον αφορά την ασφάλεια της εγκαταστάσεως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί και οι διατάξεις ασφαλείας, τα μηχανήματα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και συντηρούνται ανελλιπώς και οι εγκαταστάτες είναι αδειούχοι – πιστοποιημένοι.